• Kjernematerialer: Avstand som styrker

  I jakten på den perfekte materialkombinasjonen er det en lang rekke ulike parametere som måles opp mot hverandre. Konstruksjonsteknisk er det selvsagt viktig å finne de produktene som svarer til ulike krav og behov, men med det grønne skiftet har det også kommet andre krav på bordet. Og til syvende og sist ser det ut til at disse kravene gagner absolutt alle!  Lavere vekt, lengere levetid og mindre vedlikehold

  Hos Hans Claussen AS har man solgt kjernemateriell i kompositt fra 2010 omtrent, men hverken kjernemateriell eller kompositt er nytt for selskapet. «Den største fordelen med dette er helt åpenbart den lange levetiden og det svært begrensede behovet for vedlikehold.» Per Løining er avdelingsleder kompositt. «Våre kunder bruker dette i produksjon av båt og ferger, bygninger og infrastruktur. Den generelle tilbakemeldingen er at det reduserer materialforbruket, noe som igjen gir et sluttprodukt med lavere totalvekt.»

  En av de største fordelene med kompositter er muligheten til å bruke kjerner for å lage en konstruksjon med variabel tetthet over tykkelse. Når man tenker på bøying av et stykke materiale, er det intuitivt at tykkere stykker av samme materiale vil være stivere i bøying enn tynnere. «Problemet med tykke ting er at de er tunge og bare materialet ute i kantene bærer mye strekk eller kompresjonsbelastning under bøying,» forklarer Per. «Kjerner lar deg erstatte den midterste biten med et mye lettere materiale som bare er der for å overføre skjær- og kompresjonsbelastninger mellom overflatene.»

  Kjernen holder laminatene fra hverandre samtidig som de holdes sammen; «Det er derfor vi sier at det er avstanden som styrker!» fortsetter Per. I bransjen kalles dette for sandwichkonstruksjon fordi de tynne lagene med sandwich er et tykkere og mye lettere kjernemateriale. På denne måten får du stivheten til et tykt stykke, med vekten til et tynt stykke, samtidig økes isolasjon og lyddempingsevnen  Trygge leverandører

  Takket være Hans Claussen AS’ lange erfaring kan du føle deg trygg på at deres leverandører representerer det aller beste bransjen har å by på. «De vi jobber med er trygge og gode og samtlige har vært i vår portefølje i mange år. Dette gir både oss og våre kunder en stabilitet og trygghet som igjen fører til lav risiko for alle parter,» sier Per og lister opp de viktigste på kjernemateriell;

  «Siden det er mange ulike kjernematerialer har vi også et bredt sortiment og en rekke ulike leverandører. I Norge representerer vi Maricell PVC, Maricell Grønn PVC, Gurit resirkulert PET, Gurit CORECELL og Spheretex glassfiber/polyester/microsphere baserte avstandsmaterialer.»

  Og lurer du på hva du bør velge kan du orientere deg i oversikten under her eller ta kontakt med Per for nærmere informasjon. Han står klar for å bistå deg når du trenger det!
  Maricell PVC – Kryssbundet PVC

  PVC skum-kjerne ble utviklet på 70-tallet da man fikk behov for en kjerne med lukkede celler som var fuktbestandig og hadde lav tetthet, med dette som utgangspunkt har utviklingen gitt oss en stor variasjon i hardhet og bruksområder fra havdyp til båt til landbasert infrastruktur til luftfart.

  Maricell har varemerkene MyCell, FLEXcell og LYcell.

  Maricell har også utviklet grønne alternativer MYcell ECO, FLEXcell ECO og LYcell ECO.

  -MyCell M standard kjernen og spenner fra 40kg til 250kg pr. kubikkmeter i vekt.

  -MYcell H tåler høyere temperaturer.

  -FLExcell kan varmeformes, bedre slagfasthet og høy skjærforlengelse

  -LYcell “Resirkulert Mycell” der avkappet fra produksjonen limes til nye plater.

  -ECO serien bestanddeler av PVCen er byttet fra petroleum til ikke fossilt materiale.

  Handle alle Maricell PVC - Kryssbundet PVC (KLIKK HER)
  Gurit® PET Kerdyn™ Green - Bærekraft i Fokus

  Gurit® Kerdyn™ ble utviklet som svar på det økende behovet for et strukturelt kjernemateriale med utmerkede egenskaper, lavere resinopptak til en god pris. I tillegg er Gurit® Kerdyn™ redusere karbonavtrykket og redusere avfallsmengden.

  Svært tilpasningsdyktig, resirkulerbart, termoplastisk kjernemateriale med god balanse mellom mekaniske egenskaper, temperaturmotstand, tetthet og kostnad for et bredt spekter av bruksområder og prosesser. Gurit® Kerdyn™ er kompatibel med et bredt spekter av seinsystemer, inkludert epoksy, vinylester, polyester og fenol.

  TYPISKE APPLIKASJONER

  Gurit® Kerdyn™ kan behandles ved høye temperaturer, tåler høye eksotermer og tilbyr enestående kjemisk motstand, god vedheft; som svært konsistent ekstrudert skum, er det ideelt for vind energi, marine, industrielle og transport.

  Gjeldende prosesseringsteknikker inkluderer handopplegg, vakuuminfusjon, prepreg og termoforming.

   Tilgjengelig i et bredt spekter av hardheter og tykkelser.


  Handle alle Gurit PET Kerdyn (KLIKK HER)

  Gurit SAN Structural Foam. Corecell™ M, S og I

  Gurit® Corecell™ er et strukturelt skumkjernemateriale som bruker en SAN-polymerbase med høy seighet og slagfaste egenskaper. Svært pålitelig produkt, utgassing er ikke problem for denne type kjerne. Corecell brukes når man ønsker et kjernemateriale som tåler mer og er mer stabilt under bruk en andre type kjerner.

  Gurit® Corecell™ er utviklet for alle typer marine applikasjoner. Det gir en kombinasjon av høy skjærstyrke med lav tetthet, høy forlengelse, høy temperaturbestandighet og lavt resinopptak. Gurit® Corecell™ er det perfekte valget enten det er for «slamming» superstrukturer, skrog eller dekk. Du kan velge håndlaminering, infusjon eller prepreg.


    • Ideelt for marine applikasjoner


    • Høy kjemikaliebestandighet


    • Lav resinabsorpsjon


    • Høy temperaturbehandling (prepreg-kompatibel)


    • God trykkstyrke og stivhet


    • Høy skjærstyrke og elongation (trekkstyrke)


   • DNVGL, RINA, BV, Lloyds og ABS sertifisering


  Corecell™ M er for marine produkter, Corecell™ S er for Sub-sea og Corecell™ I er for enda lavere resinopptak.
  Spheretex - Avansert Kjerneteknologi for Økt Produksjonseffektivitet

  Spheretex, som en anerkjent produsent av høyteknologiske kompositter, tilbyr glassfiber- og polyesterbaserte kjernematerialer med imponerende egenskaper. Deres innovative tilnærming til lukkede formprosesser sikrer økonomisk produksjon, samtidig som de tilbyr skreddersydde løsninger for ulike materialkombinasjoner.

  Spheretex Kjernematerialer gir en rekke fordeler, inkludert enkel kutting, rask resinabsorpsjon, formbart materiale, overlappende områder for jevn finish, våt-i-våt-prosess for redusert arbeidstid, utmerket binding og minimal krymping. Med vannmotstand tilsvarende solide glassfiberlaminater og økt styrke, gir Spheretex et bredt spekter av muligheter innen konstruksjon og produksjon. Deres imponerende bredde opp til 300 cm gjør dem allsidige og tilgjengelige for ulike prosjekter.
  Bauderfoam – allsidig, innovativ og rask

  Fra Bauder i Tyskland har vi tilgang på «Bauderfoam» som brukes for å produsere lette, sterke og holdbare komposittmaterialer. Skummet er laget av polyuretan og har en rekke egenskaper som gjør det egnet for flere bruksområdet innenfor komposittproduksjon.  Materialet er lett og gir høy styrke og stabilitet, også de termiske og lydisolerende egenskapene veldig bra i Baudafoam. Dette gjør materialet allsidig og kan brukes i mange applikasjoner. Baudafoam bidrar til bedret ytelse, holdbarhet og allsidighet. Kanskje spesielt egnet for transport- og bygge industrien. Pga lav tetthet reduseres resinopptaket og bidrar til et lett produkt.

  Baudafoam leveres i 33kg/m³ til 200kg/m³ og tåler temperaturer opp til 140°C. Lavt vannopptak, under 35 og i henhold til EN1609.